Sivut

maanantai 17. heinäkuuta 2017

Välipalana taiderasia...Kaveri kyseli minulta olisiko mitään, mitä voisi ajatella kihlajaislahjaksi. Jotain erityistä, mitä ei varmasti muualta löydy. Mieti hetken ja ehdotin, miten olisi käsin maalattu taiderasia?
Olen rasioita silloin tällöin tehnyt myyntiin ja tilaustyönä, ne ovat olleet pidettyjä. Ehdotin, että taiderasian aiheeksi valitaan jotain teemaan sopivaa.
Lahjarasiaksi valittiin keskikoinen 13,3x9,5x7cm aarrearkku. Kuva-aiheena kaverini toivoi olevan sormukset ja ruusun terälehdet. Kannen sisäpuolelle nimet ja päivänmäärä.

Oli mukava pitkästä aikaa suunnitella rasian maalaamista. Näin kannen kuvan jo mielessäni ja rasian sävykin oli selvillä. Idea oli myös maalata rasian sivuun ruusun terälehtiä.Maalaan puurasiat akvarellilla ja lakkaan ne lopuksi, jolloin maalipinta saa suojan, kestää jonkinasteista kulutusta ja kaupanpäälle värit saavat syvyyttä.

Akvarellilla kuten kaikilla vesiliukoisilla väreillä on omat haasteensa puussa. Vaatii kokeilua kuinka paljon vettä voi käyttää, ettei väri levähdä holtittomasti, puussa se meinaan imeytyy äkkiä. Aavistuksen väri levähtikin, mutta se ei suinkaan haitannut. Keksin hyödyntää levähtänyttä väriä. Tuloksena kaunis syvyysvaikutelma.
Akvarellin luonteeseen kuuluu holtittomuus, mutta rumaa sekin, jos väri leviää täysin hallitsemattomasti kuin jokisen eväät. Tässä työssä muutat tahalliset ja tahattomat levähdykset vain toivat rikkautta kuvaan, jatkan samaan malliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti