Väriä ja kuvia...


     


Vuosi on vierähtänyt aikalailla värien parissa työskennellen. Kesällä sukelsin väriopin syvyyksiin sekä kertaamaan vanhaa, että oppimaan värin valtavasta avaruudesta lisää. Tutustuin myös uudenlaiseen maalaustekniikkaan -Pigmenttimaalaukseen, joka  vei maalarin mennessään. Neljän intensiivisen päivän aikana syntyi sarja abstrakteja maalauksia, joista on tarkoitukseni nyt Helmikuussa koota näyttely Kahvila Karinrantaan.

    


Vaikka olen työskennellyt pigmenttien kanssa aiemminkin, tämä tekniikka eroaa ennen kokemastani.
Sideaineena värien kanssa käytetään rasvatonta  piimää, Coca-Colaa, kotikaljaa tai onnistuu maalaaminen hätätapauksessa sokerivedelläkin. Maalauksen kuivuttua työ lakataan ja tässä sen hienous piileekin. Lakan ansiosta värit syvenevät ja työ muuttuu yllättäen hyvin erinäköiseksi.

       


Ehkä innostunut suhteeni pigmenttimaalauksesta johti siihen, että abstrakti ilmaisu kolahti -se todella kolahti ja kovaa! Aikaisemmin en oikein ollut löytänyt sitä jujua, mikä abstraktiin ilmaisuun liittyy, omassa työskentelyssäni. Kurssilla työ toisensa perään maalattuani, jokin ahaa- elämys syntyi, kaikki oli äkkiä hyvin selvää.

Kommentit

Suositut tekstit